De geschiedenis van Klaaysen Auto's


De geschiedenis van ons bedrijf begint meer dan 60 jaar geleden. In 1957 begon Freddy Klaaysen samen met zijn vrouw Annie het eerste autobedrijf in Wezep. Zijn vermoeden dat de tijd hier rijp voor was bleek al terecht. Al snel moest de tuin verdwijnen en kwam er en grote werkplaats achter het huis.

Alleen kon Freddie het niet meer af, maar geen nood. Buurman Nico van der Lang was niet te beroerd om ’s avonds en in het weekend mee te helpen. En met succes, want Nico bleef uiteindelijk tot aan zijn pensioen bij Klaaysen en is de beheerder van het Klaaysen archief.

Geschiedenis van Klaaysen Auto's

Huidig pand

In 1967 werd er middels een lening via Shell een nieuw pand gebouwd. Het bedrijf bestond nu uit een showroom, garage en tankstation. Spannende tijden, want Freddie en Annie waren zelf nog jong, en hadden 2 jonge kinderen: Jeanet en Jerry. Jerry was meteen al gek van auto’s en hielp zodra hij kon al mee om onderdelen schoon te maken.

Daihatsu

Tot 1977 was Klaaysen een universeel autobedrijf, gespecialiseerd in Opel, Volkswagen en Ford. In 1978 kwam Daihatsu naar Europa. Enthousiast over dit Japanse merk besloten Freddie en Annie om het dealerschap aan te gaan. Vandaag de dag zijn wij de oudste Daihatsu dealer van Nederland en daar zijn we best een beetje trots op.

Vader en zoon

Jerry Klaaysen en Freddie Klaaysen

In 1979 bleek dat Jerry Klaaysen na vele vrije uren meehelpen in de zaak het autovak nog niet zat was. Hij kwam officieel het bedrijf versterken. Samen met zijn vrouw Rietje kwam hij boven de zaak wonen. Hij bracht bijna al zijn tijd beneden door en in 1992 werd hij de nieuwe eigenaar. Freddy kon nu langzaam een stapje terug doen om samen met Annie van de welverdiende rust te genieten. Helemaal stoppen ging nog niet, hij bleef nog vele jaren meehelpen en is ook tegenwoordig nog regelmatig ‘aan de garage’ te vinden.

Nieuwe showroom

Nieuwe Showroom in aanbouw bij Klaaysen Auto's

In 1999 was het wederom tijd voor een nieuwe stap. Aan de overkant van het pand verrees een moderne showroom met drie verdiepingen. Nu kon een veel groter palet aan auto’s netjes verzorgd en gepoetst aan de klant getoond worden. 

Bij Klaaysen auto's vindt u een breed assortiment van betrouwbare Japanse auto’s zoals Subaru en Daihatsu. Beide betrouwbare merken met een sterke eigen persoonlijkheid. En daar zijn we heel trots op!

Ondanks onze mooie geschiedenis blijven we kijken naar de toekomst. We proberen elke dag te leren. Zodat we onze traditionele normen kunnen behouden en tegelijkertijd een modern, dynamisch bedrijf kunnen zijn. Zo zijn we nu aanwezig op sociale netwerken, bouwen we aan online diensten en spelen we in op de veranderende wensen van de klant. Jerry’s beider dochters helpen hem een handje mee om Klaaysen ook op internet tot leven te laten komen.

Deze nieuwe ontwikkelingen en de hulp van een nieuwe generatie houden ons scherp en enthousiast.  Met dit gevoel heten we u dan ook van harte welkom in ons bedrijf!

Jerry en Piet op de trap in de showroom bij Klaaysen Auto's

Heeft u zelf ideeën voor de toekomst of een leerpunt voor ons? Tips en adviezen zijn altijd welkom, want graag breiden we deze geschiedenis, samen met u nog verder uit! Mail of bel ons op 038-3761503.

U kunt ook een review voor ons achterlaten via Bovag.