De perfecte auto-uitrusting richting de wintersport


Als u dan eindelijk klaar bent met inpakken voor uw reis naar de piste bent u écht toe aan vakantie. Maar de meesten van ons wacht eerst nog een heel aantal kilometers op de weg voordat het zover is. Gelukkig geldt ook hier: een goede voorbereiding is het halve werk. Een goed onderhouden en veilige auto is stap één, de juiste spullen in de auto meenemen is stap twee.

Opweg naar de piste met Klaaysen Auto's


Wat moet u bij u hebben in de verschillende EU-landen? 

1. Draagt u een bril en brengt de route u dit jaar door Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal of Zwitserland? Dan bent u verplicht een reservebril mee te nemen in de auto.
2. Waar is die gevarendriehoek ook alweer? Een standaard musthave in alle EU-lidstaten: de gevarendriehoek. Ook in Nederland dus! 

3. Waar rook is.. Een brandblusser in de auto? Jep. In België, Griekenland en Polen is zelfs die verplicht. 
De ANWB heeft een duidelijke tabel gemaakt met alle items die verplicht aanwezig moeten zijn in uw auto in de EU. Bekijk de lijst hier, en schaf aan wat u nog niet hebt. Zo voorkomt u een boete en natuurijk veel belangrijker, eventuele onveilige situaties. 

Tips van ons

Goed, er is dus een hele hoop verplicht in de landen die we doorkruisen onderweg naar de piste. Maar wat is naast verplicht, nou vooral heel erg handig om bij je te hebben? Onze mensen geven, al dan niet gebaseerd op eigen ervaringen, het volgende advies:
De mensen van Klaaysen geven Tips

Piet:
Een raamwisser en IJskrabber: een schone voorruit is wel zo veilig autorijden 

Otto: Een ijsdeken en slotontdooier: handig als u overnacht en 's ochtends bijtijds wil vertrekken

Jacco: (Warmte)deken: mocht u in een erg lange stilstaande file terechtkomen of onverhoopt met pech stil komen te staan
Tim: Eten, drinken en.. afvalzakjes!!

Ruben: Voldoende ruitenwissecrvloeistof. Als er wordt gestrooid met pekel, worden de voorruiten veel viezer dan u thuis gewend bent. U zal dus vaker uw voorruit willen schoonmaken voor goed zicht. 
Nicolet: Iets om het speelgoed van de kinderen mee vast te maken aan de autostoeltjes: zo kan je het makkelijker oppakken als het valt.
Jerry: Startkabels. Als u een auto rijdt met een kleinere accu kan het zijn dat deze op wintersport sneller leegloopt dan u gewend bent. Dit komt door de kou. 

Petra: Controleer of het aanrijdingsformulier in het dashboardkastje ligt. Een ongeluk zit in een klein hoekje.