BPM, Subaru en wat er verandert in 2020


Wanneer u een nieuwe auto aanschaft, bestaat een deel van de prijs uit BPM. BPM is de Belasting op Personenauto’s en Motorfietsen. Hieronder vallen personenauto’s, motoren en bestelauto’s.

De belastingdienst berekent de hoogte van de BPM over de CO2-uitstoot van de auto in gram per kilometer of over de netto catalogusprijs en de brandstof die de auto verbruikt. 
Als u meer wilt weten over hoe de BPM op een auto wordt berekend, dan kunt u dit hier lezen, op de website van de belastingdienst. 
Subaru Forester bij Klaaysen Auto's in Wezep

De tarieven

Wanneer u een auto koopt die geen CO2 uitstoot, zoals een elektrische auto, dan hoeft u geen BPM te betalen. Voor ‘conventionele auto’s’ - geen semi-elektische of elektrische auto’s - gelden de volgende regels:
Het tariefstelsel van de belastingdienst begint met een starttarief. Dit tarief is momenteel € 360,- Vervolgens zijn er vijf tariefschijven. Voor elke gram CO2 die de auto uitstoot, komt deze in een hogere schijf terecht en wordt een hoger tarief berekend. 
Bent u van plan een semi-elektrische/hybride auto (ook wel een PHEV genoemd) te gaan rijden, dan gelden er weer andere regels. Voor deze auto’s geldt namelijk niet het starttarief van € 360,00, zijn er drie tariefschrijven in plaats van vijf. Wilt u meer weten over de tarieven, dan kunt u er hier meer over lezen. 
Auto’s met een dieselmotor krijgen nog een extra toeslag, dit is de variabele dieseltoeslag. 

BPM verhoging op Subaru in 2020

In 2020 wordt de BPM op alle modellen van Subaru verhoogd. Gelukkig hebben we een beperkte voorraad modellen beschikbaar die dit jaar nog tegen de oude prijzen kunnen worden geleverd. Voor een nieuwe Forester e-BOXER betekent dat een prijsvoordeel van €3.000,-
Alle prijzen en te behalen voordelen tot 31 december 2019 zijn te vinden op onze speciale website via Subaru. 
Let op: Het aantal beschikbare Foresters is beperkt. Wilt u weten of uw gewenste model op voorraad is? Neem dan contact met ons op. Wij weten precies welke modellen nog leverbaar zijn.
Voor meer informatie over deze BPM verhoging, de nog beschikbare modellen en aanvullende informatie belt u Jerry en Piet op 038-3761503 of stuur een e-mail naar verkoop@klaaysen.nl. 
Piet en de Subaru Forester
Wie slim en snel is, koopt nog tot en met oudjaarsdag 2019 een nieuwe auto tegen een oude prijs. Piet staat voor u klaar in de showroom om u te helpen.
Onze aangepaste openingstijden tot oudjaar zijn als volgt:
maandag 23 december 09:00-17:30
dinsdag 24 december (kerstavond)  09:00-16:00
woensdag 24 december (1e kerstdag) gesloten
donderdag 25 december (2e kerstdag) gesloten
vrijdag 26 december  09:00-17:30
zaterdag 27 december  09:00-16:30
zondag 28 december gesloten
maandag 29 december 09:00-17:30
dinsdag 30 december 09:00-16:30
woensdag 31 december 09:00-15:00
Komt u liever langs in de avonduren? Dit kan op afspraak. 
De subaru Forester in onze Showroom
Welke uitvoering u ook koopt, permanente vierwielaandrijving, automatische transmissie, een rijke standaarduitrusting en het hoogste niveau als het om veiligheid gaat, zijn standaard. Altijd. Een Subaru blijft immers een Subaru, zelfs als de prijzen tijdelijk en alleen nog in 2019 enkele duizenden euro’s lager liggen.