Winterbanden en -inspectie


Winterbanden bij Klaaysen Auto'sWaarom zijn winterbanden zo belangrijk? Eigenlijk is het antwoord heel simpel: ze bieden betere grip op de weg door een andere, namelijk zachtere, rubbersamenstelling. Ook hebben winterbanden een ander profiel dan zomerbanden. Hierdoor blijven deze banden in de winter zachter dan zomerbanden en behoudt u beter contact met het wegdek. 

Winterbanden kunnen er voor zorgen dat u tot 2 tot 3 keer sneller stil staat tijdens het remmen in de sneeuw!

Op deze pagina vertellen we u graag meer over de het belang van winterbanden en een winterinspectie. Zo kunnen wij u met een gerust hart een veilige winter op de weg toewensen!

Winterbanden wisselen in de herfst

Iedereen weet: in de winter gebruik je winterbanden. Maar ze zijn ook in het najaar al hartstikke belangrijk. Wist u dat winterbanden optimaal werken bij temperaturen lager dan 7 graden celcius?

Winterbanden bieden u dus ook al meer grip op de weg in de herfst!

Maar ook bij ijzel en sneeuw helpen deze banden u om beter grip te houden op het wegdek. 

ANWB advies

De ANWB adviseert iedereen die de auto in de winter dagelijks gebruikt en/of op wintersport gaat, te kiezen voor winterbanden: "Op droog wegdek is de gemiddelde remweg 12 meter en op nat wegdek 15 meter. De remweg op sneeuw is ook met winterbanden zó lang dat je je rijstijl aan moet passen. Rijden op sneeuw met zomerbanden is simpelweg gevaarlijk. Een aangepaste rijstijl is niet genoeg."

bron: ANWB.nl

Winterbanden en het buitenland

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht maar dat is in een aantal landen anders geregeld. In wintersportgebieden zijn winterbanden vaak wel verplicht. 

Maar houd er rekening mee dat in landen zoals Duitsland en Oostenrijk we officieel al met winterbanden moeten rijden zo gauw zich winterse omstandigheden voordoen zoals sneeuw, sneeuwmodder of ijs. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete. Ga dus altijd goed voorbereid de weg op! 

Winterbanden bij Klaaysen Auto's

Winterbanden bij Klaaysen Auto's

Heeft u nieuwe winterbanden nodig? Wij hebben een grote hoeveelheid nieuwe winterbanden klaar liggen. Maar u kunt ook bij ons terecht voor gebruikte sets banden tegen scherpe prijzen. 

Tevens bieden wij opslag van uw zomerbanden aan. Als u daar meer over wilt weten raden we aan om even te bellen of om langs te komen. We bespreken dan graag persoonlijk wat voor u het beste is. 

Op Mitsubishi, Subaru en Daihatsu is de winterinspectie gratis. Wilt u de winterinspectie laten uitvoeren op een ander merk auto, dan kost de controle €19,95

Bel: 038-3761503 | E-mail: info@klaaysen.nl | Of maak uw afspraak gemakkelijk online.

Winterinspectie

Dé manier om zeker te weten dat uw auto helemaal naar behoren werkt om zo de hele winter veilig op de weg te zijn. Ook aan te raden als u niet met de auto op wintersport gaat. 

Wat houdt het precies in?

  • Uw auto wordt op 11 cruciale punten gecontroleerd.
  • Zo checken we onder andere de accu, de banden, koelvloeistof en ruitenwissers.
  • De beste maand om een winterinspecite uit te laten voeren is in november: net voor de winter echt begint.

Veilig de weg op. Voer de winterinspectie uit! Maak direct een afspraak >